Riziko trombózy u belary

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, jak je vysoké riziko trombózy při užívání HA Belara, jestliže se v rodině trombóza nevyskytla a jsem nekuřačka štíhlé postavy. Je pravdou, že Belara je šetrnější k cévám? Děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tento přípravek není šetrnější k cévám, riziko trombózy je stejné jako u většiny přípravků kombinované hormonální antikoncepce. Riziko trombózy je však v každém případě nižší, než takové, které nastává při každém těhotenství. Jestliže jste mladá, zdravá, štíhlá nekuřačka, nemusíte mít obavy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: