Rizikové těhotenství - musím ležet hlavou dolů

Dobrý den, pane doktore. Chtěla bych se Vás zeptat především na Váš názor. Od 27tt musím ležet hlavou dolů, protože miminko bylo sesunuto příliš nízko a hlavičkou utlačovalo čípek, který jsem měla už jednou zkrácený. Po celé těhotenství předtím jsem musela mít klidový režim kvůli častým bolestem břicha při delší chůzi, zátěži, zakázáno od pana doktora mám jakékoliv cvičení. Teď chodím na kontroly každých 14 dní, jsem nyní 29+6, ležet hlavou dolů bych podle svého lékaře měla minimálně do 33tt. A co potom? Už při poslední kontrole byl můj nález téměř v pořádku, miminko se dostalo více nahoru, děloha roste, jak má. Myslíte si, že budu muset hlavou dolů ležet až do porodu, i když budou i další vyšetření v pořádku? Myslíte si, že to má skutečně na něco vliv a ochrání to před předčasným porodem? Nestačilo by, kdybych po 33tt ležela už na normální rovné posteli? Svému doktorovi důvěřuji, ale jsem prvorodička a ráda bych si vyslechla názor i jiného lékaře. Děkuji Vám tedy mockrát za odpověď, přeji hezký den! Lucie B.

Odpověď odborníka:

Nemusíte ležet hlavou dolů,ale jen tak,aby hlava byla níže než nohy, rozhodně to do toho 33 týdne smysl má,snížíte risiko předčasného porodu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: