Roaccutane

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je heterozygotní mutace protrombinu důvodem k zamítnutí léčby akné lékem Roaccutan. Když jsem se o tomto léku před paní doktorkou pouze zmínila tak hned vyletěla a nechtěla o něm ani slyšet. Jako hlavní důvod uvedla, že mi ho nesmí předepsat kvůli mé špatné srážlvosti krve. Dívala jsem se na příbalový leták, kdy se nesmí lék užívat a o tomto jsem se nic nedočetla. Pouze chápu, že bych nemohla brát hormonální antikoncpci ale v letáku uvádí pouze nutnost antikoncepce a přišlo mi že je jedno jaké. O HA se nikdo nezmiňuje. S akné se léčím již od svých 13 let (dnes je mi 19). Paní doktorka už mi za ta léta předepsala desítky vodiček a mastiček. Také poměrně drahé léky, které ale byly dostupné i bez předpisu. Také jsem několik let chodila, na opět velice drahou, "lékařskou" kosmetiku. Vyzkoušela jsem už snad vše, dokonce i speciální diety. Nezabírá vůbec nic. Akné mám na obličeji, dekoltu a zádech. Zlepšení téměř žádné, jediné k čemu jsem za ta léta dospěla, jsou jizvičky úplně všude. Vznikají mi černé tečky, zanícené pupínky i velké bolestivé "boule". Takže důvod k předepsání by se snad nějaký našel. Snažila jsem se o léku dohledat co nejvíce informací ale odpověď na tuto mou otázku jsem nenašla. Moc Vám děkuji za odpověď, velice mi to pomůže. Přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, problém bude v tom, že paní doktroka Vám nechce předepsat lék, bez užívání hormonální antikoncepce, samotný lék nemá v kontraindikacích poruchu srážlivosti krve. Zkuste navštívit jiného dermatologa, který Vás vyšetří a doporučízda je možné léky užívat.LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: