Rosacea

Dobrý den, už dva roky chodím ke kožním lékařům, vyměnila jsem za tu dobu dva a teď mám třetího. Původně jsem šla se \'třemi\' pupínky na čele, mezi očima, abych to \'včas\' podchytla. Dnes je situace taková, že mám akné na čele, nose a tvářích. Všichni tři lékaři postupně po vyloučení a vyzkoušení všeho možného nakonec diagnostikovali Rosacea. Všichni tři nakonec nasadili entizol, který se zdá, že po nějaké době vždy zabral. Na chvíli. Do vysazení. V prosinci jsem byla dvakrát na laseru s žádným výsledkem. Dnes je situace taková, že to mám nejhorší, co jsem to kdy měla. Svědivé až pálivé akné. Ke kožní chodím jednou týdně,ale několikrát mi řekla, že si neví rady. Od včerejška beru zase entizol a navíc jsem dostala i entizolový lihový roztok. Po nanesení svědění a pálení ustalo. Jsem ale zoufalá, protoze se to jen zhoršuje. Taky mám pocit, že mám překyselený žaludek. Prosím, poraďte mi. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Rosacea se může zhoršovat v souvislosti se zánětem žaludeční sliznice a přítomností bakterie Helicobacter pylori. Takže vaše zažívací obtíže ( neléčené) stále udržují i ten kožní zánět. Je nutné léčit obojí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: