Rostoucí lipom v axile

Dobrý den, cca 1,5 měsíce sleduji v pravé axile rostoucí lipom.Podle vyšetření SONO se jedná o hyperechogenní ohraničené ložisko vel. 39x16x45mm.Axilární LU jsou nezvětšené. Na operačním výkonu jsem byl uveden do CA, ale pro nejasnost palp.vyšetření a riziko výkonu bylo od něj ustoupeno. Jaký další postup mi doporučujete a jaké moho očekávat následky této zbytečné CA? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud se budete chtít lipomu zbavit, asi budete muset vyhledat jiné chirurgické pracoviště. Celková anestesie by se u zdravého člověka měla obejít bez následků.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Články: Jste po operaci srdce? Připijte si (alkoholem) na zdraví!
Mezi lidmi je rozšířena...
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Pravidelné užívání aspirinu může zvýšit riziko Crohnovy nemoci až pětinásobně
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co by mělo zahrnovat...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: