Rotarix - zvracení po podání

Synovi byla podána 1. dávka Rotarixu, kterou po cca 3 minutách vyzvracel. Lékařka mne uklidňovala, že se nic neděje, jelikož se prý vakcína dostává do těla okamžitě při styku se sliznicemi. Mohu tomuto věřit? Měla částka investovaná do 1. vakcíny smysl? Je mé dítě opravdu chráněno proti rotavirové infekci? Velmi děkuji za odpověď! S pozdravem N. D.

Odpověď odborníka:

Paní Pavlů,v souhrnu údajů o přípravku vakcíny Rotarix je uvedeno, že pokud dítě po aplikaci vyplivne nebo vyzvrací většinu podané dávky, je možné podat dávku další. Posouzení situace je plně v kompetenci lékaře, který vakcínu aplikoval a věřím, že situaci posoudil správně. Ochrana Vašeho dítěte nastoupí po podání 2. dávky. Při pochybnostech o účinnosti vakcíny je možná také kontrola hladiny protilátek po očkování. Přeji hodně zdraví.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: