Rotroušená skleroza

Dobrý den.... Mám už určitě přes rok pocit, že nejsem ve své kůži. Přibližně před půl rokem jsem vyhledala na internetu poradnu a našla jsem něco ze svých lehkých příznaků ve spojitosti s RS. Přišlo mi to spíše směšné a hledám problémy tam kde nejsou. Ale dnes jsem kolem poledne začala cítit brnění (spíše mravenčení nevím) v malíčku.. Po pár hodinách brnění pokročilo až do dlaně, ale brní mě jen okraj dlaně. Začátek je ve špičce malíčku a pomyslnou čarou vede až po okraj zápěstí. Takže jsem vyhledala brnění a snížení citlivosti v ruce na internetu a opět jsem narazila v seznamu teoretických diagnoz na RS. Cca. před sedmi měsíci jsem měla krátkodobý, ale silný zánět v očích. K tomu asi patří mlžení zraku, pálení očí a únava...? Myslím, že ano. Předtím jsem prospala dva dny téměř v kuse.Pak bych řekla, že problémy z močením mám také. Už nějakou dobu mám častěji nutkání. Většinou musím na wc tak třikrát víc než ostatní. Musím okamžitě na záchod. Pak mám problém z koordinací, ale dle mého názoru jen menší. nevím no to už je přes rok co jsem začala pozorovat, že když dělám věci rychleji, nebo se méně soustředím tak něco rozliji, rozbiji, praštím se, nebo prostě jen zakopnu o schod na který jsem zvyklá atd. A únavu pociťuji také akorát jsem vždy ráda spala, ale poslední dobou i když usnu v osm večer tak se neprobudím dřív jak odpoledne a to mě musí něco vyrušit. I když spím třeba 18 hodin tak se nemohu probrat a nemám žádnou novou energii. Vstanu unavená tak jako bych spala max.4 hodiny. Ještě bych řekla, že nezvládám řeč. Nestihnu vyslovovat slova tak jak je myslím, nebo je špatně vyslovím. Chtěla bych se zeptat jestli to může být opravdu spojitost s RS? A pokud ano co mám dělat dál? Nebo mám ještě počkat jestli se neobjeví více problému. Necítím velké znepokojení. Dalo by se říct, že mě nic závažně neomezuje v každodenním životě. Můžete mi prosím poradit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, byla by vhodná návštěva na neurologii, abyste byla vyšetřena a potom mohla, kdyby se přidávaly nějaké další příznaky, jít za lékařem, kde budete sledována. Na dálku bez vyšetření se můžeme pouze dohadovat, jestli o počínající RS jde nebo nikoliv. Navštivte tedy neurologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: