Rovnátka

Dobrý den, mám dotaz ohledně rovnátek. Je mi 20 let a mým problémem je, že mám mírně zasunuté dvojky za jedničkami a trojkami, tedy obě 1 a 3 mírně vystupují dopředu. Zuby dolní čelisti mám rovné bez problému. Chtěla bych problém řešit rovnátky, ale jelikož jsem kardiak, kardiolog mi řekl že kovová fixní rovnátka u mě nepřicházejí v úvahu. Proto se ptám, zda je nějaká možnost, že by mi mohly pomoci rovnátka snímatelná. Někde jsem četla že v takových případech se snímatelná rovnátka použít dají, jinde zase že nemají pro srovnání zubů žádný význam. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s názorem, že kardiak nemůže mít kovová fixní rovnátka, se upřímně setkávám poprvé. Jako jediný možný důvod mne napadá složitější ústní hygiena a tedy vyšší riziko zánětu dásní jako možného zdroje bakterii v krvi (bakteriemie). Velká většina vad je dnes ale řešitelná i speciálními snímacími rovnátky, u kterých je ústní hygiena bezproblémová. Zda jsou vhodná i pro Vás, je možné posoudit během odborného vyšetření. Držím palce! Cesta k Vašim rovným zubům určitě je! :-) S pozdravem Tomáš Hanzelka

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: