Rovnátka

Dobrý den, ráda bych se zeptala na problém s rovnátky. Syn je nosil na noc cca od 7 let. Měl mírný předkus a mezeru mezi předními zuby cca 1,5 mm. Nyní má za sebou večerní nošení rovnátek a druhá rovnátka. Chrup se, ale nerovná, jak má. Dnes v jeho 15 letech nám doktorka doporučuje vytrhnutí čtvrtých zubů a fixaci s dotahováním a vyplněním metzery. Jak je možné, že se mu tam zuby nevejdou a mohli jsme pochybit my tím, že jsme občas zapomněli ototčit mechanismem rovnátek? Příjde nám, že se zuby celkově stáhly k sobě a k deformaci došlo naší vinou. Je možná i jiná cesta než trhání zubů? O peníze nejde. Děkuji za radu. J.A.

Odpověď odborníka:

Bez podrobnějšího vyšetření se nemohu přesně vyjádřit. Během dětství dochází k růstu a změnám celých čelistí , takže i tento fakt se podílí na celkovém výsledku rovnání zubů. Pokud vy sami jste jen občas zapomněli, nemá to asi na výsledný efekt moc velký vliv. Ale možná bych vám doporučila konzultaci ještě s jiným stomatologem, který zuby prohlédne, než by se ev. definitivně vytrhly.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Genetické vyšetření
Články: Genetické vyšetření
Genetické vyšetření je...
Sedm mýtů o bolestech zad
Články: Sedm mýtů o bolestech zad
Většina z nás zná potíže se...
Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Články: Léčba sexuálně přenosných nemocí u těhotných žen
Možnosti léčby sexuálně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x