Rovnátka?

Dobrý den, dnes sem byla se synem 6. let u zubařky, trhala mu dvě 1 nahoře. Nové zuby už měl venku, jeden rostl před mléčným, ten je v pořádku, ale druhý rostl za mléčným a tím pádem je nový zub moc vzadu. Myslíte, že se to spraví nebo bude muset nosit rovnátka? Dostali sme papír a 2 jména doktorů ke ketrým se můžeme objednat. Jen dodám, že bývalá paní zubařka mi řekla, že mu zuby trhat nebude, že to nechá ať mu vypadnou samy :( . Měl na nich kazy a často se mu objevovaly váčky. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, velký sklon zubů se zpravidla sám neupraví a ortodontická léčba bude nutná, zpravidla se řeší přípravnou fází pomocí snímacích rovnátek a po prořezání všech stálých zubů fixními rovnátky. Problém trhání mléčných zubů není jednoduchý, jejich předčasná ztráta totiž vede k zmenšení místa pro jejich stálé nástupce následkem pohybu ostatních zubů. S pozdravem MUDr. Martin Lamm

MUDr. Martin Lamm
MUDr. Martin Lamm

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá zubní ordinace Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Laryngofaryngeální reflux – onemocnění časté, a přece neznámé
Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Články: Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Odstranění žlučníku nebývá...
Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Články: Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Rakovina varlat se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: