Rovnátka a tpa

Dobrý den, v lednu jdu na nasazení fixních rovnátek a lékař mi řekl, že na horním patře použije jakési TPA ke kotvení molárů? řekl že v puse budu mít spojovací drát. Chci se zeptat jestli se s tímto drátem šišlá?? A jestli je drát v puse po celou dobu léčby? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Karolíno, TransPalatal Arch - patrový oblouk - je skutečně v některých případech potřeba použít. Pacient si na něj většinou rychle zvykne, šišlání je vyjímkou! V ústech bývá tento oblouk pouze několik měsíců. S pozdravem TH

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: