Rozbor krve

Dobrý den. Prosím o radu. Mám prý mnohočetnou axostozu ,po tele se mi dělají kostní výrůstky. Ortoped mi k tomu nic neřekl ,jen to ze se na to neumírá a mám to řešit az nebudu chtít mít další děti i přes to,ze se mi zvětšují a dělají neplechu,bojím,ze se to v něco zvrhne a chci to řešit. Na internetu psal jeden doktor,ze kostní výrůstky muže způsobovat bakterie escheria coli a je potřeba se dat na ni testovat. Byla jsem stím za obvodní doktorkou,která to odmítla stím,ze to ma udělat ortoped a ortoped zas ,ze to ma udělat moje obvodní doktorka. Doposud mi nikdo nechce řádně vyšetřit. Tak můj dotaz..nevite kde se mohu dat testovat,nebyla mi dotet odebrána krev ani žádný rozbor. Chtěla bych věďět jestli i nevíte na koho jiného se po případně obrátit s téma axostozama,jestli není nějaký odborník přimo na kostni vyrustky. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Mnohočetné exostózy jsou dány vrozeně, geneticky (předpokládám, že to je i Váš případ...), takže souvislost problému s bakteriální infekcí je nesmysl. Navíc Escherichia coli je běžný obyvatel našich střev. Tudíž testování zaměřené tímto směrem je zbytečné. Měla byste samozřejmě být pravidelně sledována specialistou - ortopedem. Na tom, jak a kde sledování zajistit a na dalších potřebných opatřeních se domlouvejte vždy se svým praktickým lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x