Rozestup brisnich svalů

se operuje bezplatně. podle čeho se lékař rozhodne, jestli operovat nebo ne.

Odpověď odborníka:

Diastaza, rozestup přímých svalů břišních je předpokladem vzniku tzv. ventrální, nebol kýly stěny břišní. Pokud k tomu i povázka je volnější a rozestup je větší měl by být opětován. Záleží na potížích pacienta. Pokud jsou zdravotní a tak jsou i kosmetické je operace na místě. Velké rozestupy pokud se dají operovat vyžadují speciální chirurgické postupy. V zásadě by se diastaza přímých břišních svalů operovat ze zdravotního hlediska měla.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: