Rozmazané vidění

Dobrý den, od minulého týdne mně trápí rozmazané, jakoby rozostřené vidění, zejména do dálky a to na pravém oku. Podstoupila jsem vyšetření u očního lékaře i v nemocnici, kam mně odeslal, ale nikde nebylo nic nalezeno. V sobotu jsem začala pociťovat bolesti hlavy, také zejména pravé poloviny, jež vystřelovaly až ke krční páteři a ramenu pravé ruky, k uchu na pravé straně obličeje. Od praktického lékaře, kam jsem se vypravila včera jsem dostala antibiotika Fromilid uno. Nyní jsou bolesti hlavy slabší, nicméně rozostřené vidění přetrvává pořád. O co se může jednat? Jak postupovat v další léčbě? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možností je více. Buď se jedná o přenesenou infekci třeba při zánětu nosních dutin či ucha. Ta mohla vyústit v retrobulbární neuritidu. V takovém případě bude rozmazané vidění ještě nějakou dobu přetrvávat. Další možností je blokace krční páteře, která sama o sobě může být příčinou všech Vašich obtíží. Pokud by rozmazané vidění a bolesti poloviny hlavy přetrvávaly i tři týdny po ukončení léčby, tak se znovu obraťte na oftalmologa kvůli provedení gonioskopie (vyšetření komorového úhlu) a pak eventuálně neurologa.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Ocutein Brilant | Od: Vlaďka | 28.11.2013 10:49
Já na rozmazané vidění a lepší ostrost užívám
Ocutein Brilant s 25mg luteinu. Pomohl mi do 14 dní
od začátku užívání. Doporučil mi jej můj lékař. Dá se
v pohodě zakoupit v každé lékárně.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: