Rozmazané vidění po úrazu

Dobrý den, dneska jsem se nějakou neštasnou náhodou bouchla o dveře hlavou a schytalo to pravé oko. Jak končí obočí a je na boku oka ta kost směrem k lícu, nevím jak vám to popsal, ale snad to pochopíte, tak mi to strašně oteklo a udělala se mi modřina a strašně to bolí a mám občas i motání hlavy a vidím rozmazaně. Tak se chci zeptat jestli to může být něco vážnějšího nebo jen banalita. Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodně bych doporučil rentgen a případně vyšetření na očním. Ty kosti okolo očí můžete mít také zlomené, proto ta bolest. Nebo můžete mít otřes mozku. Nebo můžete mít pohmožděný okohybný sval oka a oko bolí při pohybu. Důležité je, jestli dokážete oběma očima hýbat do všech směrů bez omezení a bez toho, že by se objevilo dvojité vidění....to je dobrou známkou. Důvodem k vyšetření není ani tak bolest, ale motání hlavy a rozmazané vidění.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Játra kvalitní čaj ocení
Články: Játra kvalitní čaj ocení
Doporučení na různé čajové...
Srdeční infarkt u žen může vypadat úplně jinak než u mužů
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Články: Šupinky na nohách s varixy mohou prozradit ekzém
Nejen bolest nohou, pocit...
Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
Články: Výtažek z muškátu zatočí s každou virózou
V tradiční jihoafrické...
Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
Články: Jsou kortikoidy v léčbě alergické rýmy bezpečné?
K léčbě alergické rýmy a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: