Rozostřené vidění

Dobrý den, Je mi 37 let. Již asi půl roku mám problém s viděním, velmi špatně se specifikuje, protože defakto čtu i vidím pořád velmi dobře, ale vidění se mi rozostřuje asi po vteřině až několika vteřinách a tudíž musím jakoby pořád znovu zaostřovat, což způsobuje bolesti hlavy a očí. A jakoby stálé mlhavé vidění či co. Toto rozostřování je několik dní silné a pak náhle zase mnohem slabší a tak pořád dokola. Prošel jsem již několika vyšetřeními např. na cukrovku, dále vyšetření očního nervu, poté návštěva u očního specialisty a rozkapání očí a s tím související všemožné testy ..vše v pořádku. Až na diagnózu suchého oka. A mírnou vadu zraku -0,25 obě oči. Následovala návštěva u neurologa a tam mi došlo, že jsem se asi před půl rokem začal léčit na vys. Krev. Tlak. Neurolog říkal, že to mohou způsobovat léky. Takže jsem postupně vyzkoušel 4 druhy léků na tlak, můj praktický lékař spíše tápe a zkouší co je na trhu nového. :-):_))Je pravdou, že u posledních prášků betablokátorů byla bolest a zhoršení už po třech dnech užívání. Takže nyní jsem vše přestal brát asi 14 dní už. Vidění se trochu zlepšilo, ale pořád přetrvávají problémy. Nevím jak dlouho se odbourávají léky z těla. Takže, když koukám na nějaký předmět vteřiku tři, tak se mi úplně rozostří a jako bych zaostřil za něj. Více to probíhá při pohledu do dálky, méně na blízko. Do očí si nyní kapu kvalitní umělé slzy. Nevím jaký další postup, když na očním mi řekli, že mám vše v pořádku :_(( Poradíte mi prosím? Děkuji Milan

Odpověď odborníka:

Dobrý den pane Milane, efekt umělých slz se nedostaví okamžitě, ale až po pár měsících aplikace. Z oftalmologického hlediska bych ještě doporučil vyšetření na skryté šilhání. Pokud bude negativní, tak je třeba, aby Váš praktický lékař začal spolupracovat s kardiologem, který má v medikaci hypertenze hlubší znalosti, a společně našli preparát s nejmenšími nežádoucími účinky.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
 Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Články: Hormonální antikoncepce: opravdu hrozí rakovina?
Jako u všech léků, také u...
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Když moře léčí rány
Články: Když moře léčí rány
Již staří Egypťané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Články: Objevili jste podivnou vyrážku? Může jít o kožní lymfom!
Každý znepokojivý útvar či...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x