Rozpaky k doporučení o výživě

vážený pane doktore, synovi je 6 měsíců, velmi zvolna (pár lžiček) jsme začali s příkrmy cca před 14 dny, jinak byl plně kojen. stále kojím, absolutně bez problémů jí ze lžičky (zelenina, maso, ovoce, jogurt, kaše na noc) - velmi mu chutná, kojím 3-4 denně, v noci jednou nebo spí až do rána (po kaši se spákem na jedničku). pediatřička nám řekla, že teď už může jíst cokoliv (samozřejmě postupně, dodržet 3 dny na "zvyknutí") - např. svíčkovou omáčku s knedlíkem, rajskou s těstovinami, krupicovou kaši z kravského mléka(!) - přiznám se, že to se bojím . v roce by prý měl s námi sedět u stolu a jíst to, co my. zároveň doporučuje kojit do 1,5 roku. neumím si představit po svíčkové s knedlíkem mateřské mléko. upřímně, takhle dlouho kojit nechci, pokud syn dobře prospívá (cca 400g za měsíc) a velmi rád objevuje nové chutě, kojení se sám téměř nedožaduje, pokračovala bych v "naší cestě" (bez koření, lepku, kravského mléka) a třeba kolem 9-10 měs. odstavení následně nějaké UM. Zajímal by mě Váš názor, moc Vám děkuji ještě jeden doplňující dotaz: jak vypadá půlroční prohlídka dítěte? zhodnocení vývoje, poslech, zoubky, nevím víte, nevím, co si mám myslet, stále o tom přemýšlím, jsem dost rozpačitá. Budu Vám velmi vděčná za odpoveď, omlouvám se za takový román, ale jde o moje dítě, tak mi to prosím promiňte.přeji Vám hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, názory na délku kojení se poměrně různí. Přesto ale platí, že kojit se může bez obav cca rok až rok a půl. Jinak příkrmy je třeba volit postupně, kravskému mléku ale není třeba se kolem 8.-9. měsíce věku dítěte nějak zvlášť vyhýbat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: