Rozsáhlé kožní problémy

Dobrý den rád bych se dotázal na mé problemy a žádam o radu, hlavně tedy jake léky by mi mohly pomoci ale především všeobecne rady jak zlepšit mou situaci. Bydlím v Anglii již skoro 2 roky a nebykl jsem u lékaře snad přes 3 roky a neměl žádně problémy. V posledních 2 měsících jsem ale skončil u lekaře už po páte a stále se objevují nove a nové kožni problémy. Začalo to vyražkou či ekzemem v kolenou a loktech. Po vylečení jsem týden na to dostal infekci do očí které mi doslova napuchly jako bych byl po boxerskem zápase a po nekolika ruznych kapkach na oči ktere nezabrali mi lekář oznamil že jde asi nejspíše o alergii a ne infekci. Tudíž mi předepsal mast misto kapek a pomohlo to. Týden na to mi na čele vyskočila jakoby vyrážka která je velmi nepřijemná, neni ani moc vidět. Je to jakoby by jsem měl pod kuži písek a celkove cele čelo mi zdrsnělo a svědí, občas je červené, s tím jsem prozatím u lékeře nebyl a nevim co mam dělat protože jsem zaplatil spoustu peněz za leky v poslední době a pořád se něco objevuje doslova každy týden nový problém. Ted posledně po tom čele se mi to přeneslo na celý obličej a za uší kde za těma ušima mám doslova strupy skoro 2cm přes den a v noci mokvají. Začínám byt važne neštasný zda se nejedná o nějakou obtížnější nemoc a možna bych měl přestat lečít každou věc zvlašt pokud se pořád objevují další a další. Tady v Anglii je problém všeobecně s plísni, v pokoji mám mnoho známek plísně na zdech a na oknech ale nejsem si jistý že to je příčinou jen to uvádim jako doplnujíci informaci. Děkuji předem mnohokrát a doufám alespon v nejakou radu či doporučení co dále. Děkuji Jakub R.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z popisu a i z fota to nejspíše vypadá na alergické ekzemové projevy, nicméně nelze vyloučit ani projevy seborhoické dermatitidy, projevy jsou rozsáhlejší a takto na dálku se jen těžko vyjádřit, vy do Prahy vůbec nejezdíte ? Spíše bych se přikláněla, že všechny projevy spolu souvisejí a mělo by se to řešit dohromady,ohledně léčby bych skutečně musela vidět " naživo" neboť obě diagnosy se léči rozdílně. každopádně by to chtělo i oční vyšetření a alergologické, k vyloučení souvislostí. Asi Vám takto více nejsem schopna pomoci. Š.

MUDr. Hana Šulcová, MBA
MUDr. Hana Šulcová, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: DermaEsthetic

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: