Rozšíření močové trubice

Dobrý den, byla jsem hospitalizována na RHB. Při běžných odběrech moči mi zjistili přítomnost červ. i bíl. krvinek v moči. Na ultrazvuku se přítomnost kamínků v ledvinách nepotvrdila. Byla jsem poslána na cystoskopii, kde se zjistilo, že příčinou mikroskopické krve v moči by mohlo byt zúžení močových cest. Byla mi doporučena operace. Váhám však jestli na operaci jít. Problémy se záněty, ani při močení nemám. Nebýt této náhodné kontroly, pravděpodobně by se na to vůbec nepřišlo. Někteří mě i zrazují, že bych mohla mít problémy s unikem moči po porodu. (Zatím žádné děti nemám, ale brzy bych je mít chtěla). Je opravdu operace nezbytná, když nemám žádné příznaky?A jak moc případně na ni spěchat? Děkuji předem za odpověď. Lenka M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko. Pokuď jste zcela bez potíží, tak není operační řešení nutné- respektive lze s ním vyčkat až do doby, kdy nastanou potíže. Starosti si dělám se zvýšeným nálezem bílých krvinek v moči, kerý by mohl svědčit pro chronický zánět - v močových cestách či ledvině. Proto Vám doporučuji zopakovat vyšetření moči u praktického lékaře a v případě pozitivního nálezu doplnit nefrologické vyšetření.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x