Rozšíření srdeční komory

Dobrý den, moje prakticjá lékařka mi chtěla naordinovat léky na vysoký tlak, aniž by mi ho změřila, neb jsem jí předložila zprávu RTG srdce (předoperační vyšetření), ve které bylo mírné zvětšení srd.komory (nevím pravá-levá). Já si nepravidelně tlak měřím a mívám nejčastěji pod 120/80. Nad 130 jsem si tlak naměřila cca 2x za rok. Po návratu z nemocnice jsem si tlak začala měřit několikrát denně a opět byl do 120, Ukázala jsem to doktorce a ta mi řekla,že jsem minula byla asi rozrušená - jenže mě neměřila, hodnotila zprávu. Neřešila jsem, neb se cítím dobře a tlak si ohlídám, ona totiž pí doktorka (při vší úctě :-)) je velmi mladá a praktik, tak by mě zajímal názor zkušenějšího a odborníka. Děkuji za odpověď. S pozdravem Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důležité je jaký máte tlak v domácím prostředí. Pokud Vám ho nezměří v ordinaci, asi není vhodné nasazovat léky na tlaku. Zatím bych počkal, pokud bude tlak v normě, léky neužívejte. V případě opakovaně zvýšeného tlaku, bude vhodné nasazení medikace.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: