Rozškrábnuté znamínko

Dobrý den paní doktorko, mám mateřské vystouplé znamínko kousek u řitního otvoru a před pár dny jsem zjistila, že nedrží celou plochou na kůži, ale jen jak kdyby na stopce. S největší pravděpodobností jsem si ho poranila při holení, ale nejsem si toho vědoma, protože mi nikdy netekla krev a taky nevím, jak dlouho už takto "odtrhlé" je. Chtěla bych se Vás zeptat, zda vyhledat kožního lékaře okamžitě a nechat si ho odstranit nebo jestli znamínko ještě měsíc vydrží, když na něj budu dávat pozor. Moje kožní lékařka mě objedná totiž až za měsíc. Děkuji moc za zodpovězení dotazu!

Odpověď odborníka:

Pravděpodobně jde o fibrom, i kdyby se utrhl sám, nic se neděje. Pokud vydrží, pak je jistě vhodnější ho odstranot, aby vás to již nezlobilo.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: