Roztoušená skléróza trojklaného nervu

Dobrý večer, můj bratr -40 let,onemocněl roztroušenou sklérózou trojklaného nervu.Byl na odběru míchy a nyní bere léky,bohužel nevím jaké. Bez léku by nemohl se najíst ani mluvit,má jako půl hlavy v obrně. Zajímalo by mne, jde-li zjistit nebo předpokládat další průběh nemoci,hlavně těžkosti,které mohou nastat. Lékař mu říkal,že až přestanou léky zabírat,může podstoupit operaci,která je velmi nejistá. Zajímaly by mne rizika této operace, a její způsob provedení a její úspěšnost.děkuji za odpověď.Zdena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeno! Roztroušená skleroza je proto roztroušená, že nepostihuje jen jeden nerv, jedno místo, jednu funkci. To samozřejmě nijak nevylučuje, že bratr může mít závažně postižen toliko jediný nerv či spíše jeho funkci. Předvídat průběh onemocnění je věc spíše statistická a záleží hlavně na tom, kolik a jak silných ata už měl. Některé formy onemocnění probíhají velmi mírně , jiné mohou být v krátké době zničující. O operačním řešení si promluvte s ošetřujícím lékařem, nejspíš máte na mysli uvolnění trojklanného nervu. Na dálku to bohužel nemohu nijak solidně okomentovat, záleží na mnoha okolnostech. Vhodnost operace a její rizika může posoudit výhradně ošetřující lékař. O něco lépe bych se mohl vyjádřit (i na dálku), pokud bych mohl přečíst bratrovu zdravotní dokumentaci.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x