Roztříštěná loketní kost

Dobrý den, včera jsem spadl a podle CT mam roztříštěnu jednu kost na čtyřikrát u loketního kloubu. Chci se zeptat, zda z chirurgického hlediska lze úlomky laparoskopicky odstranit nebo spíše postrčit blíže kosti, aby přirostly. A já tak ruku mohl rozcvičit. Vím, že pohyblivost nikdy nebude taková. Určitě nechci řeznou ránu, odstranění úlomku a obroušení kosti nebo vložení dlahy a šroubu. To prý nejde ani udělat z důvodů, že úlomky mají mm. A mohly by porušit řeznou ránou nervy. Četl jsem dokonce o kmenových buňkách. Co by jste, pane doktore, dělal na mém místě?

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o nitrokloubní zlomeninu, je možno postupovat artroskopicky. Pokud ne, a vy si operaci nepřejete, a operace není na místě, potom postupovat konservativně, jako dříve. A to repozice, imobilizace s následnou rehabilitací. K vyjádření je potřeba vidět nejen zlomenou končetinu, ale hlavně rtg snímek. Podle výsledku vyšetření léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: