Roztroušená sklerosa, závratě

Chtěl bych zeptat zhruba, jak pravděpodobná je onemocnění rozrtroušenou sklerozóu za následujícího stavu-jedinou obtíží jsou závratě-intenzivní při uvolnění-třeba spánku a ustupují ve chvílích koncentrace. Nemám žádné jiné neurologické příznaky-pohybové, řečové či jiné, závrať není ani nijak podmíněna změnami poloh, ale vyloučeno bylo ORL, srdce, i neurologické vyšetření bylo provedeno, byl jsme poslán na rezonanci.

Odpověď odborníka:

Procentuálně se to říct nedá, Závratě mohou, ale nemusí být příznakem roztroušené sklerosy, mohou mít celou řadu jiných příčin. Jistotu Vám dá magnetická rezonance,, takže nezbývá, než vyčkat na výsledek vyšetření.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: