Roztroušená skleróza

dobrý den, chci se zeptat, zda u nemocných roztroušenou sklerózou jsou průkazně zvýšeny hladiny CRP při krevním testu. Vím, že toto onemocnění definitivně potvrdí lumb. punkce, ale zajímalo by mě, zda můžou být zvýšeny crp markery pro zánět v těle,když má člověk roztr. sklerózu. Děkuji mockrát za odpověď

Odpověď odborníka:

CRP není specifický ukazatel pro diagnostiku roztroušené sklerosy, může být zvýšený u bakteriálních infekcí, nádorů a dalších procesů. Doporučuji tento nález podrobněji konzultovat s lékařem, ketrý toto vyšetření doporučil ( a proč).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: