Roztroušená skleroza

Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu používat infrasaunu při mé RS nemoci.Moc informací o této problematice není, vím že parní sauna není příliž vhodná, ale infrasauna??? Názory jsou různé a nikdo mi nedokáže říci, jestli je vhodná nebo není, potřebuji uvolnit svalstvo, bolesti krční oblasti, hlavy...A jak dlouho po poslední dávce Solu Medrolu lze saunovat? Děkuji za odpověď Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Zuzano. V používání infrasauny je třeba v případě RS zvažovat podobná rizika jako u sauny běžné - zvýšení tělesné teploty u některých pacientů vyvolá či zhorší symptomy. V infrasauně ale nedochází k tak intenzivní expozici horku, princip efektu je jiný a u hl. příznaků typu svalových křečí a bolestí naopak lze očekávat dobrý efekt a určitě je to bezpečnější než sauna klasická. Nevhodné je použití v době akutní ataky a časně po ní. Jinak to je prostě potřeba vyzkoušet - reakce je individuální. Načasování ve vztahu k probíhající léčbě nutno ale konsultovat s Vaším ošetřujícím lékařem - jde i o to, jaké konkrétně máte příznaky.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: