Roztroušená skleróza?

Dobrý den,ráda bych se zeptala,co byste řekl/a na tyto příznaky,bohužel stále nevíme čeho přesně.Brnění či mravenčení v dlaních,celková únava,pesimistická nálada,neschopnost psát jak na klávesnici tak tužkou na papír,zakoktávání se,ztrácení rovnováhy při chůzi.Jde o mého kolegy,který konečně navštívil svého praktického lékaře,ten ho urgentně poslal na neurologii do nemocnice.Má teď podstupovat jakési testy,EMG nebo tak něco,odběry,dostal nějaké léky,ale nechce mi říct jaké a chodí na injekce,byl včera a šel i dnes.Proč a co mu to píchají buď neví nebo mi to rovvněž nechce říci.Snažila jsem se něco najít na netu a našla jsem příznaky RS,které by odpovídali tomu všemu,na co si můj kolega stěžoval.Nemůžete alespoň odhadem říct,co by mu mohlo být a jak to dát do pořádku?Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobr den, příznaky by opravdu mohly naznačovat toto onemocnění, které se prokáže pouze na magnetické resonanci a také při lumbální punkci (ordinuje neurolog, kterého by měl kolega určitě vyhledat, pokud má tyto prolémy, které jste popisovala). Bez těchto vyšetření je všechno pouze spekulace. Návrat ke zdraví je spojen s léčením, které navrhne neurolog, ale není to tak jednoduché, protože pokud by se onemocnění RS potvrdilo, jde o nemoc imunity a ta je většinou velmi dlouhodobá. RS patří spolu s dalšími nemocemi do skupiny autoimunitních (další nemoci imunity ve smyslu auto-imunity, samopoškozování těla, najdete zde:http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/pribuzna-onemocneni-lupusu ), kde tělo reaguje proti vlastním bunkám a lékaři ještě nevědí přesně proč. Není možné se dohadovat, až kolega podstoupí vyšetření, budete moudřejší. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x