Roztrousena skleroza

Dobry den! Chci se zeptat, jestli mi muzou delat demyel. loziska problem, i kdyz jsem ze zakl. neur. hlediska vporadku. Mam 2 demyel. loziska na mozgu a 5 v mise. Loziska v r. 2 006, v r. 2 009 2 nova a odvtedy se MRI jiz nemeni, ale oligo. pasy jenom v moku(v krvi ne) jdou nahoru. Mam problem s koncentraci, zaostrovanim, mravencenim, brnenim, bolesti nohou, nestabilitu v nohach, dela mi problem fyz. zatez a musim vice oddychovat. Chci si zadat o ID.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte demyelinizační ložiska v mozku a míše a pozitivní oligoklonální pásy v moku - tento nález může svědčit pro roztroušenou sklerosu. Tento nález je ovšem třeba zkorelovat s neurologickým nálezem a Vašimi potížemi a podle toho stanovit další postup - asi nejlépe cestou MS centra, kde jsou k tomu nejkompetentnější - v jihomoravském kraji v Brně Bohunicích a nebo U sv. Anny.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: