Roztroušená skleróza

Dobrý den, již delší dobu mě trápí zdravotní problémy. U lékařů už si připadám jako hypochondr. Po porodu mého čtvrtého dítěte mě začali bolet kolena, asi po osmi měsících jsem prodělala zánět močových cest, kdy jsem měla horečky, bolesti v podbřišku a v moči viditelnou krev. Po vyléčení atb jsem ale pořád měla pocit pálení a řezání přitom moč byla v pořádku. Pak mi na gyndě zjistili ureaplasmu, vzhledem k tomu, že jsem kojila, tak jsem dostala nějaké asi slabší atb. Ale ureaplasmu už opakovaně nemám. Nicméně problémy s močením mám neustále a dcerce už budou tři roky. Do toho mi na podzim zjistili crohnovu chorobu. V lednu jsem měla potíže s dýcháním,kdy jsem se nedokázala z hluboka nadechnout, poslechove jsem byla dobrá,rtg plic taky v pořádku,měla jsem šílené bolesti kloubů,nemohla jsem ani jezdit autem, protože jsem nedokázala zařadit, jak mě bolelo zápěstí, občas kolena, kotníky, kyčle, ale i klouby na prstech. V noci jsem se poctila, přes den jsem měla zimnici. Nakonec jsem dostala atb na plicní chlamydie. A z důvodů úmrtí mé maminky na rakovinu prsu i antidepresiva, neboť od té doby, mám panickou hrůzu z rakoviny atd. Taky už tak pět let mě bolí za krkem, ramena a jde mi to do ruky, které mám pak slabé. Vždy mi bylo řečeno, že to můžu mít od zad. Při užívání atb na ty chlamydie(doxyhexal)jsem měla mravenčení končetin, pocit vnitřního třesu. Namlouvala jsem si, že je to těmi léky nebo chlamydiemi. Protože občas mi to dělalo i před nasazením atb. Atb jsem dobrala v půlce března,užívala antidepresiva a byla jsem bez potíží. Jen to močení nebylo úplně v pořádku. Po vymočeni necítím úlevu, jak dřív. Jenže na konci dubna jsem zjistila, že jsem opět těhotná. Vysadila jsem antidepresiva a potíže se mi vrátily. Nyní jsem v 18.tt chlamydie v krvi jsou negativní a já mám ještě větší problémy než tenkrát Brnění,mravenčení končetin,vnitřní třes,pocit,že hůř vidím,ale brýle nepomáhají. Už v pubertě jsem na bílém podkladu viděla tečku, prý to nic nebylo Teď jich vidím mnohem víc. Střídavě mě bolí oči, jak kdyby ty bulvy a z toho občas i uši. Loni jsem měla zánět středního ucha, kdy mi ucho pichali. Mám občas pocit motani,ale prý se nemotam,ani netresu. Ale já si myslím,že jo. Občas mi buší srdce a problém se zhluboka nadechnout mám taky. Na plicnim mi dr.řekl,že jsem zdravá jak rybička. Chodím na pravidelné kontroly s crohnem každé tři měsíce,kde mi berou krev. Pokaždé je krev v pořádku. Na gyndě mi teď taky říkali,že bych mohla jít darovat krev. Včera jsem byla na urologii,kde jsem se vymocila opět jen velmi málo Na UTZ pak bylo vidět,že mi opravdu něco v mocovem mechyri zůstává. V levé ledvine mám kamínek. Moč byla koncentrovaná a trochu leukocytu Mám brát nějaké potravinové doplňky,že se tím snad vyhnu atb,kvůli miminku a až za tři měsíce mám přijít má kontrolu. Ale já vypiju denně určitě tři litry vody,přitom mocim jen po.troškach. Moč mívám občas kalnou,ikdyz piju. Bojím se poškození ledvin,zvlášť,když teď musí pracovat za dva. Četla jsem,že všechny tyto příznaky jsou u roztroušené sklerozy. Nemuže to být asi nic jiné,že? Mám z toho strašný nervy. Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek,ale příjde mi,že lékari mě vždy jen odbydou a já si pak přidadám jak hypochondr.

Odpověď odborníka:

Rozhodně NE. Žádná z vámi popsaných potíží není typickým symptomem roztroušené sklerózy. Naopak vaše potíže s dýcháním s nemožností se dodechnout, mravenčení končetin, neklid a vnitřní třes ukazují na velmi silný podíl nedobré psychické kondice. Bakteriální chlamydiová infekce jistě může hrát roli např. u bolestí kloubů.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: