Roztroušená skleroza

Obracím se na Vás s dotazem. Pozvolna jsem zhubnul skoro 17 kilo (nejvíce ve svalech, biopsii svalu jsem měl ale v normě). Moje problémy začaly bolestmi svalů, v poslední době bolesti ustoupily, začaly svalové slabosti v rukou (někdy mám problém udržet v ruce hrnek s vodou), přidal se třes ve svalech, záškuby v rukách a nohách, začaly mi nějak tuhnout prsty na pravé ruce, začalo mě brnět v těle, ztrácím cit na krku a v obličeji a mám stavy, že mi obličej tuhne. Začalo se mi stávat, jako bych nemohl zaostřit. Mám strach, aby se nejednalo o ALS. Je mi 33 let. Spíš si ale myslím, že se o mě pokouší roztroušená skleroza. Před dvěma lety mi pro bolesti hlavy dělali MR rezonanci mozku,ale tehdy bylo všechno v pořádku. Na EMG mám progredující myogenní nález ve svalech na ruce. Ještě dodávám, že tyto stavy začaly po několika virozách, které se léčily antibiotiky. Během minuléro roku jsem měl celkem 5 x antibiotika. Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na Váš dotaz se touto formou dá odpovědět jen velmi obtížně. ALS většinou nepůsobí poruchy cítivosti, Patologický EEG nález zase neprovází roztroušenou sklerosu. Asi bude velmi vhodné kontaktovat Vašeho neurologa a dohodnout se na dalším postupu. Kontrolní EMG vyšetření ?, důvod hubnutí ? neurologický nález ? asi bude vhodné komplexnější došetření. magnetická rezonance, zvláště pokud byla provedena v časném stádiu s určitostí RS nevylučuje. Přeji Vám hodně štěstí.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Počet lidí sužovaných...
Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Články: Klíšťová encefalitida: jak se opravdu pozná
Přestože vždy existuje...
Trápí vás křečové žíly? On-line poradna nabízí konzultaci i léčbu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Horečka k alergii nepatří!
Články: Horečka k alergii nepatří!
Mnoho projevů alergie je...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Transplantovat lze nejen orgány
Články: Transplantovat lze nejen orgány
Po rozsáhlých úrazech, ale...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: