Roztrúsená skleróza, angína

Dobrý deň, p. doktorka, priateľovi diagnostikovali roztrúsenú sklerózu (približne pred 4mi-5timi mesiacmi), užíva copaxone (asi mesiac), asi pred 3 dňami ochorel na angínu, inak je v pohode:). zaujímalo by nás, či užívanie copaxonu (a s tým súvisiace oslabenie imunity) mohlo prispieť k angíne. druhá otázka, priateľa trápi intenzívna bolesť v zadnej časti hlavy, na temene, čím by to mohlo byť spôsobené? ďakujeme, pekný deň

Odpověď odborníka:

Nedomnívám se, že by copaxone měl výrazněji přispět k angíně. BOlest na temeni hlavy může mít celou řadu příčin, může provázet zmíněný infekt, může bý způsobena krční páteří, příčin ale může být celá řada, záleží na charakteru bolesti, doprovodných příznacích a pod.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: