Rs

Dobrý den, jsem těsně před vyšetřením MR - je u mě velmi vysoké podezření na roztroušenou sklerozu. Díky přístupu lékařů a dlouhé čekací lhůtě na MR, se stav postupně zhoršoval. Začalo to "jen" mravenčením chodidla a přešlo ve všechno možné, včetně fascikulací různě po těle. Bojím se, že se to zanedbalo a nemoc se rozvinula do pokročilého stadia. Je pravda, že spasticita/záškuby/cukání/vlnění svalů, které mě také trápí, už jasně ukazují na pokročilé stadium RS, ne-li progresivní? Četla jsem to na internetu. Neochrnulo mi zatím nic, ale bolí mě dost nohy, někdy se hůře chodí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Markéto! Podle popisu to vyloučit nelze, ale vy ještě nemáte ani diagnosu potvrzenou a už přemýšlíte nad podtypem RS... Ačkoli nemáte potvrzenou diagnosu, snažte se něco pro své zdraví udělat. Začněte chodit na pscyhoterapii, upravte svůj jídelníček, snažte se vylepšit svůj život. Je dost možné, že se Vám podaří svůj stav zlepšit i více, nežli umí lékaři.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x