Rs ?

Dobrý den,cca před 2 měsíci jsem náhle začala špatně(rozostřeně vidět na levé oko,problémy jsou při čtení,na pc,na telefonu,při pohybu,občas se mi z z toho dělá až špatně)oční vyšetření je v pořádku(oct,pachymetrie,perimetr,sono),vyštření VEP-asymetricky prodloužená latence vlny P100 pro obě oči více vlevo,vyštření na MRI-2x glioza)1-2mm) v bílé hmotě PO vlevo a akcentovaná atrofie mozkové tkáně PO vpravo.závěr mojí neuroložky zní,nevím proč máte gliozu,asi nějaký zánět,nečtěte,nesportujte,nestresujte se,léky cavinton2x1 a revitanerv1x1,bojím se roztroušené sklerozy,můžete mi poradit zda vyštření která byla provedená a jejich závěry mohou roztroušenou sklerozu vyloučit?Děkuji Linda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z nálezů Vámi uvedených jednoznačně RS vyloučit nelze, osobně bych doplnila lumbální punkci, tedy vyšetření mozkomíšního moku.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: