Rs

Trpím na migreny přes deset let bez medikace ,mám tetanii,ani o ní nevím a moje stitna zkáza produkuje málo beru euthyrox 50mg denně.Mám dvě malé děti.Před rokem se mi v těhotenství zhoršil zrak na levém oku jakoby vynechavani pismen,byla jsem odeslána na magnetickou rezonanci kvůli podezření na rs a demynelizaci,vyšlo to negativně,před cca měsícem mi dělali EP vyšlo dobře,nyní mi ale jakoby jemně brni levá ruka spíše jen prsty a taky chodidlo levé nohy ,mám i skoliozu.Co by to mohlo být?Myslíte, že je stále pravděpodobna i RS?

Odpověď odborníka:

Brnění může souviset i s páteří, ale záleží na neurologickém nálezu a spoustě dalších faktorů. Asi bude lépe konsultovat neurologa. Měla jste provedenu lumbální punkci a vyšetření mozkomíšního moku ? je-li magnetická rezonance provedená v začátku potíží 100% RS vyloučit nemusí, ale je to nepravděpodobné.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x