Rtg a magnetická rezonance

Dobrý den, v nemocnici mě varovali, že mám příliš rtg a magnetickou rezonanci (v srpnu) má to nějaký vliv na zdravotní stav? během 2 týdnů jsem byla 2x na rtg a předtím v průběhu půl roku cca 6x Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, magnetická rezonance nepředstavuje žádnou radiační zátěž. Co se týče rentgenu, záleží samozřejmě, která oblast byla rentgenovaná, ale počet rentgenů, jaký uvádíte mi nepříjde nijak vysoký. Pokud např. dojde ke zlomenině a pacient dochází na opakované kontroly, které jsou spojené s rentgeny, je tento přiblížný počet obvyklý.

MUDr. Šárka Kralíková
MUDr. Šárka Kralíková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: I. chirurgická klinika Všeobecné fakultní nemocnice v Praze

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: