Rtg kojence

Dobrý den. Prosím Vás o radu ohledně našeho 4,5 měsíčního syna. Bohužel nám spadl z 40 cm. Na pohotovosti mu preventivně udělali rentgen lebky. Nyní jsem se dočetla, že pro takto malá miminka je RTG nevhodné. Mohlo dojít k nějakému poškození? Prosím Vás o radu, co mám u malého sledovat. Předem Vám děkuji a přeji vše nejlepší v novém roce.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, RTG sice organismus zatěžuje zářením, nicméně nemusíte mít strach. Dávky jsou natolik malé, že nehrozí vůbec žádné nebezpečí. Navíc RTG byl v tzv. vitální indikaci, tzn. je lepší udělat rentgen a vyloučit zlomeninu lebky nebo krvácení. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: