Rtg na začátku těhotenství

Dobrý den.Chtěla bych znát váš názor.Přibližně ve 3tt(o kterém jsem nevěděla) mne odvezla RZ pro teploty nereagující na léky pro snížení,vertigo a tachykardii 130-160/min.Na příjmu mne odeslali na Rtg S+P,dva dny poté na Rtg zubů,obojí bez ochranné zástěry.Lékařka z gynekologie tamní nemocnice,říkala,že pokud jsem těhotná budu muset na interupci,že je to smrtící,pokud jsem prodělala Rtg plic.Moje lékařka naopak říkala,že není proč panikařit,že takle brzo je hodně nízké riziko poškození plodu.Mohl byste mi prosím poradit.Děkuji

Odpověď odborníka:

Risiko je skutečně dosti nízké, přesnou odpověď vám poskytne oddělení lékařské genetiky,obraťte se tam ať nemáte zbytečné obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: