Rtg plic

Na RTG plic mám hladké zastření v pravém bráničním úhlu - cysta? brániční tukové těleso? , jinak přiměřený nález. další sledování neníradiologem navrženo. Mám strach, že by se mohlo jednat o vážnější nález. Mám zajít k obvodní lékařce a po čase požádat kontrolní RTg, nebo je to zbytečné? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Petro, ano, postupovala bych stejně jak navrhujete, čili Vám doporučím dojít s nálezem k Vaší obvodní lékařce a s odstupem cca 6 týdnů - 2 měsíců provést kontrolní RTG plic, nemyslím si, že by se jednalo o závažný nález, ale dobré by bylo vědět, jak se tento nález vyvíjí, tedy jeho dynamiku atd. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: