Rtg plic

Dobrý den, po problémech se žaludkem a jeho následném rtg mi bylo doktorem oznámeno, že žaludek je v pořádku, ale v levé části plic je pravděpodobně fluidothorax. Po rtg plic na jiné poliklinice jsem pouze dostal lísteček s "v hilech a hlavně v dolních polích zhrublá kresba" sestřička říkala, že by to mělo být v pořádku, mám se o to tedy dále zajímat? S dýcháním většinou problém nemám, pouze vyjímečně mám potíže klidně dýchat (žádné dušení), ale jsem poměrně silný alergik, proto to přisuzuji spíše tomu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, děkuji Vám za dotaz. Pokud RTG snímek hrudníku neprokázal přítomnost tekutiny v pohrudniční dutině /t.j. fluidothorax/, pak se o to nemusíte dál zajímat. Pokud by byla při RTG hrudníku potvrzená hrubá patologie, určitě by Vás popisující lékař klinicky vyšetřil a dále řešil plicní patologii. Pokud byste v budoucnu pociťoval dušnost /pocit nedostatečného nadechnutí/, vyhledejte plicního lékaře s cílem dovyšetření potíží /zda se nejedná o alergické bronchiální astma/. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: