Rtg plic

Dobrý den, je mi 15 let a byl jsem na rtg plic, kde mi našli nehomogenní ložisko na levém plicním hilu, dostal jsem doporučení na CT a že mám jít ke své obvod. lékařce. Chtěl bych se zeptat jestli by to mohlo být nějak nebezpečné nebo to může být jen kvůli nějakému pádu nebo přechození nemoci a stačilo by přeléčení? Mám v celku strach, že by to mohl být nějaký nádor nebo něco podobného. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Váš dotaz obsahuje poměrně málo informací, na základě nichž nelze stanovit původ rentgenového nálezu. Pouze CT plic může podezřelý rentgenový nález upřesnit.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: