Rtg plic a srdce

dobry den pane doktore chtela bych se zeptat pritel byl na RTG plic a srdce ponevadz ma bolesti mezi lopatkama je kurak dost velky stale ho strasne boli mezi lopatkama a tezce se mu dycha uz mel jednou plicni embolii ale zachranily ho chci se zeptat co znamena tato vec co napsaly z RTG parenchym plicni bez patrne cerstve infiltrace bilat, v dolnich polich akcentace plicni kresby muzete me napsat co to vlastne je jestly ma nalez na plicich nemuze met studeny zapal plic ma totiz takove priznaky studeneho zapalu plic velmi vam dekuji za odepsani

Odpověď odborníka:

rtg hrudníku lze hodnotit jako normální a tudíž vylučující zápal plic. Může již nejspíše o bolesti , které mají příčinu v páteři. Jsou-li bolesti velké, pak ale určitě je nutné přítele podrobněji vyšetřit, normální rentgen plic nevypoví vše o možných příčinách bolestí.

MUDr. Zdeněk Skácel
MUDr. Zdeněk Skácel

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: PNEUMO - HOST s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: