Rtg. plic - možnost uzdravení?

Dobrý den, paní doktorko, je možné úplné uzdravení nebo zmírnění násl. nálezu Rtg. plic., jestliže pacientka byla mírný kuřák a nyní již 2 měsíce nekouří.Prosím o sdělení, zda se jedná o závažný nález. (Plicní parenchym bez čerstvých ložisk.změn, bohatší kresba hilová i plicní vpravo, bránice hladné, nízko uložené, známky mírné hyperinflace v obou plicních křídlech, zevní úhly volné, stín srdeční nezvětšen). Předem děkuji, Michaela (55 let)

Odpověď odborníka:

Samozřejmě, že nekuřáctví je prospěšné kdykoliv. Další upřesnění by mohla přinést již zmiňovaná spirometrie.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
5 potravin, díky kterým se z vaší imunity stane nedobytný hrad
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: