Rtg, spondylofyty a metastázy

Dobry den, chcem sa opytat, ci na zaklade RTG vysetrenia je mozne rozlisit spondylofyty od metastaz? Dakujem za skoru odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve většině případů ano - spondylofyty jsou kostní výrůstky obratlů, mají tedy stejný charakter jako obratle. Metastázy mohou být jak na obratlech, tak uvnitř a nemusejí mít stejný charakter, kolem také může být kost resorbována, což se projeví projasněním.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x