Rtg v 16t těhotenství

Dobrý den, v 16tt jsem musela jít na rtg kotníku (2 snímky), sice mi dali ochrannou zástěru, ale tak mám docela strach, jestli to nemohlo miminku ublížit. Proto se chci zeptat, jestli to záření proudí tělem a jestli to mohlo mimču ublížit. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zástěra je dostatečná ochrana pro plod. RTG záření tělem nijak neproudí, takže se obávat nemusíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x