Rtg vyšetření pánve

Chtěl bych se Vás zeptat zda když mi dělali 4 krát RTG pánve, stydke kosti, jestli to muže mít nějaký negativní vliv na moje pohlaví, lékaři mi tvrdili že to jsou malé dávky ale i tak mám strach že bych třeba nemusel mít nikdy děti apod.. A chtějí mi dělat za měsíc ještě jedno RTG naposledy, tak uvažuji že ho odmítnu ale jde mi o ty 4 předešlé, jestli to může mít nějaký negativní vliv, poslední dobou kvůli tomu nespím a jsem vystresovaný.... Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Obyčejný RTG pánve má tak malé množství záření, že je vliv na zárodečné buňky varlete zanedbatelné a strach mít nemusíte. Pokud by byla do budoucna plánovaná další zobrazovací vyšetření, tak je možné uskladnění spermatu.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: