Rtg vyšetření pánve( stydke kosti)

Dobrý den, měl jsem úraz(pád ze stromu) a zlomil jsem si stydkou kost ale fraktura byla dislokovaná. Už jsem byl 4 krát na RTG pánve a nijak mi nekryjí pohlaví, mám strach z nežadoucích účinků. lékaři říkaji že nic nehrozí , ale lidi kolem mi zas řikaji že se to smí max třikrát do roka, mám strach že bych popřípadě nemusel díky tomu mít děti. Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Zlomenina stydké kosti byť se jeví závažnou zdaleka tak závažná není a postupně se stav bude upravovat. Žádné rtg záření není neškodné, ale dnešní dávky ve srovnání s tím co bylo třeba před 50 lety jsou minimální a lze předpokládat, že ke škodě ve smyslu jaký popisujete nepovedou. Pokud už nebude třeba další snímky pokud možno neprovádkte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: