Rtg zubů a vliv na spermie

Máme jít s manželkou na umělé oplodnění, zároveň ale mám jít předtím na kompletní rentgen zubů. Je rentgen "bezpečný" pro spermie, nebo bude lepší počkat na později?

Odpověď odborníka:

Františku,
záření z RTG bude dopadat pouze na oblast čelisti, jiné části ozářeny nebudou, navíc se používá speciální vesta, která záření odstíní. Vaše spermie určitě v ohrožení nebudou.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: