Rtg zubu v těhotenství

Dobrý den, měla bych dotaz týkající se rtg v těhotenství. Jsem v 7tt a dnes mi 2x rentgenovali zub s ochrannou vestou. Mým obavám se lékař pouze zasmál, že dnes už jsou nové přístroje a že riziko nehrozí (je to typ přístroje, kdy se snímek hned objeví na počítači, byla nastavena dávka záření pro děti). Přesto se teď trápím, zda jsem neměla snímkování odmítnout. Děkuji Hana Č

Odpověď odborníka:

Dobrý den, denně snímkuji své pacienty. Pokud okraj snímku zakryje zástěra s olovem, tak je snímek čistě bílý, to znamená, že neprošlo vůbec žádné záření a to tu mluvím o rtg přístroji, kde je rtg záření 4x vyšší hodnoty než z malého rtg přístroje, kdy máte malý snímek v ústech. Tedy žádný strach. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: