Rubeola

Dobrý den, v loňském roce jsem prodělala potrat. Zjistilo se, že jsem měla zarděnky, v dětství jsem ale neočkovaná byla. Nyní mám již 9 měsíců od potratu IgM pozitivní a IgG silně pozitivní a není mně doporučeno otěhotnět (dokud nebude IgM negativní). Jak dlouho může být tato hodnota ještě pozitivní? Ráda bych otěhotněla co nejdříve. Velmi Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v literatuře se uvádí, že u reinfekce může přetrvávat IgM různě dlouhou dobu (od několika měsíců až po 4 roky). Proto by byly vhodné pravidelné kontroly.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tetanus
Články: Tetanus
Tetanus je akutní infekční...
Chcete mít opravdu dobře vyčištěné brýle? Zkuste ultrazvuk!
5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Články: 5 tipů pro zdravé uši bez infekce
Máte-li propíchnuté uši...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: