Ruka a nehybnost zapesti a prstu

Dobrý den, jsem třetí den po úrazu - luxaci ramenního kloubu, kdy tento byl vrAžen téměř až k hrudníku a uskřípl tepnu. Kloub byl vrácen do správné polohy cca za hodinu po úzaze a pulz byl obnoven, prokrvení je v pořádku. Co mě znekojuje absolutní nehybnost předloktí, včetně zápěstí a prstů. Užívám B komplex, Dnes jsem byla na neurologii a tam mi řekli, že funkčnost či příp. poškoení lze diagnostikovat vyšetřením, avšak nikoliv v akutním stavu a poslali mě domů s tím, že mám přijít za tři týdny. Nutno dodat, že hýbat s rukou vůbec neumím, avšak když se do ní štípnu tak to trochu cítím, mám v ní tiky a brnění. Chci se zeptat zda mám jít někde jinde a požadovat vyšetení dříve a také co spatřujete v tom, že mám tiky, brnění a vnímám štípnutí. Můžu doufat v to, že budu mít ruku zase v pořádku? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zřejmě byl poraněn nervový svazek tzv Brachiální plexus v akutní fázi se doporučují vitaminy a obvykle s eprovádí neurologické vyšetřneís odstupem 3 týdnů kdy lze již konstatovat rozsah případných škod. Do té doby se pokoušejte cvičit zápěstí a loket. Tiky a brnění vidím jako dobé znamení - obnovování funkce nervu,který může být jen zhmožděný a může se zase vzpamatovat.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x